Ik wil revalideren

Revalidatie vindt plaats na een trauma, een operatie of een hersenbloeding. Ons uitgangspunt is de veranderde belasting – belastbaarheid. Wij helpen je daarin je nieuwe balans te vinden. Het is afhankelijk van je klacht en je doelen wat die nieuwe balans precies inhoudt. Revalideren gebeurt altijd in overleg met of verwijzing van de huisarts of de medisch specialist.

Longrevalidatie

Je krijgt te horen dat je COPD hebt….. dat is mogelijk best een schok voor jou en de mensen in je directe omgeving. COPD is een aandoening die niet te genezen is, je moet ermee leren leven. Door je klachten serieus te nemen en de leefregels goed in acht te houden, kan je je klachten zo goed mogelijk ‘managen’. Wij kunnen je oefeningen aanleren waardoor je makkelijker je slijm kan ophoesten, efficiënter leert ademhalen, beter je energie leert verdelen bij algemeen dagelijkse activiteiten en verantwoord leert bewegen. In overleg met jou,  of desgewenst met iemand uit jouw directe omgeving, stellen we een revalidatieprogramma op. Deze vorm van revalidatie is ook geschikt voor mensen met ander longaandoeningen of na longoperaties. 

Hartrevalidatie

Je hebt te horen gekregen dat er iets is met je hart. Wat er is kan verschillen, bijvoorbeeld een hartritmestoornis, een infarct, hartfalen of een open hart operatie. Wat er ook aan de hand is, trainen met jouw doel als uitgangspunt is geïndiceerd. Wij hebben de kennis in huis op jou hierin te begeleiden. Samen met jou stellen we een behandelplan op en bekijken we wat jij nodig hebt om weer zo optimaal mogelijk te kunnen presteren zowel op fysiek niveau als op geestelijk niveau. 

Revalidatie na een operatie (bv. knie / heup / rug)

Na een operatie moet je mogelijk revalideren om de verloren functies weer op te bouwen. Dat kan zijn na breuken, nieuwe gewrichten als een knie of heup of na ingrepen aan je pezen of spieren. Aan de hand van het soort operatie, het revalidatieadvies en jouw eigen wensen maken we samen een behandelplan. Doelgericht kunnen we daarmee werken aan jouw herstel! 

Oncologische revalidatie

Eerstelijnszorg, dicht bij huis, in een kleinschalige setting, door specifiek daartoe opgeleide fysiotherapeuten….dat is wat Fysiocentre Haarlemmermeer jou kan bieden in de confrontatie met kanker. Klachten als vermoeidheid, conditie-, en spierkrachtsverlies blijken gunstig beïnvloed te kunnen worden door al vroegtijdig fysiotherapie te starten. Na een eerste test aan de hand waarvan jouw persoonlijke oefenprogramma wordt vastgesteld, ga je 2 keer per week onder persoonlijke begeleiding trainen een uur trainen. Daarbij wordt natuurlijk ook gekeken naar hoe je je op dat moment voelt. De training is gericht op het behouden en zo mogelijk verbeteren van je spierkracht en je conditie. Wees welkom!

Revalidatie voor chronische pijnklachten: van klacht naar kracht

Heb je onbegrepen lichamelijke klachten? Dan is dit programma mogelijk geschikt voor jou. Deze training richt zich op klachten die mensen dagelijks beperken en confronteren. Tijdens het revalideren doorloop je fases als teleurstelling, vermoeidheid, pijn en plezier. Juist tijdens zo’n intensief proces helpt ondersteuning en motivatie vanuit een team om gezamenlijk verder te komen. Naast het trainingsprogramma hebben wij ook andere mogelijkheden om je te helpen zowel fysiek als geestelijk beter in balans te komen. Samen met jou bekijken we wat jij nodig hebt.