Ik ben jonger dan 18

Een lichaam in de groei heeft bijzondere behoeften. De ontwikkeling van baby naar volwassene brengt meerdere uitdagingen met zich mee.  Tijdens deze ‘reis’ kunnen op meerdere gebieden klachten ontstaan. Wij brengen samen met jou en vaak ook samen met je ouders je klacht in kaart en bepalen wat jij nodig hebt om te  kunnen groeien.

Algemene fysiotherapie

Zo’n 2,5 half miljoen mensen gaan jaarlijks naar de fysiotherapeut omdat ze klachten bij het bewegen ervaren, zich overvallen voelen door de stress die ze te verwerken krijgen, vocht vasthouden in een arm na een borstoperatie of een nieuwe heup of knie gekregen hebben. Kortom je balans tussen belasting en belastbaarheid is tijdelijk verstoord. Samen met jou gaan we op weg om die lichamelijke en/of geestelijke balans weer te herstellen. Zo kunnen we bijvoorbeeld het bewegingsapparaat versterken, het uithoudingsvermogen onderhouden of vergoten, lichaam(sdelen) ontspannen of ademhaling verbeteren door oefeningen te doen. We maken daarbij gebruik van hulpmiddelen als fitnessapparaten, een hometrainer, ballen, evenwichtstol, stokken enzovoort of we zetten  massagetechnieken en/of apparaten in die door warmte en elektrische prikkels de doorbloeding stimuleren en pijn verminderen. Maar ook coachende gesprekken, adviezen en voorlichting om ervoor te zorgen dat je klacht niet erger wordt of later terugkomt.

Dans- en bewegingstherapie

Heb je soms wel eens het gevoel dat je met je voeten wil stampen wanneer iets niet lukt of wanneer je je kwaad voelt? Of dat je een gat in de lucht kan springen van blijdschap en vreugde? Of het gevoel dat je in elkaar kan krimpen van angst, verdriet of pijn... Je lichaam en beweging ‘verraad’ hoe jij je voelt. Via deze relatie tussen onze mentale gesteldheid en onze beweging kan je ook je gevoelens, gedrag en denkwijzen onderzoeken…. Ervaar hoe het voor jou voelt wanneer je jezelf kan laten gaan op de maten van de muziek. Waar je vrij kan spelen en experimenteren met materialen om mee te dansen. Dat doen we alleen of met een groep, waarbij je je eigen emoties en gevoelens ervaart en jezelf kan ontdekken door te dansen en te bewegen. Leer jezelf kennen, van top tot teen, door te dansen!

Haptonomie/Haptotherapie

Door de huidige maatschappij en/of individuele omstandigheden raken we soms steeds verder verwijderd van wat ons lijf ons wil vertellen. Je lijf laat je dit weten door klachten te veroorzaken. Soms ben je niet (meer) in staat om dit contact met je lijf zelf te herstellen. Het voeren van inzichtgevende- of coachende gesprekken, belevingsgerichte activiteiten en aanrakingen brengt naar boven wat er werkelijk in je leeft. Zo wordt voelbaar gemaakt wanneer je blokkeert en je jezelf terughoudt of wanneer je juist teveel investeert. Het geeft je inzicht in de wijze waarop je in het leven staat en in de wijze waarop je omgaat met je problemen en klachten.