Ik ben 55 +

Niet voor niets is er het gezegde: ‘ouderdom komt met gebreken’. Ook al voel je je misschien nog niet zo oud, je lichaam ondergaat wel veranderingen. Misschien merk je dat je langzamer herstelt of dat je wat kwaaltjes als rugpijn, pijn aan je knie of pijn aan je heup krijgt. Dit betekent nog niet dat je bij de pakken neer hoeft te gaan zitten. Wij helpen je graag weer op de been. 

Algemene fysiotherapie

Zo’n 2,5 half miljoen mensen gaan jaarlijks naar de fysiotherapeut omdat ze klachten bij het bewegen ervaren, zich overvallen voelen door de stress die ze te verwerken krijgen, vocht vasthouden in een arm na een borstoperatie of een nieuwe heup of knie gekregen hebben. Kortom je balans tussen belasting en belastbaarheid is tijdelijk verstoord. Samen met jou gaan we op weg om die lichamelijke en/of geestelijke balans weer te herstellen. Zo kunnen we bijvoorbeeld het bewegingsapparaat versterken, het uithoudingsvermogen onderhouden of vergoten, lichaam(sdelen) ontspannen of ademhaling verbeteren door oefeningen te doen. We maken daarbij gebruik van hulpmiddelen als fitnessapparaten, een hometrainer, ballen, evenwichtstol, stokken enzovoort of we zetten  massagetechnieken en/of apparaten in die door warmte en elektrische prikkels de doorbloeding stimuleren en pijn verminderen. Maar ook coachende gesprekken, adviezen en voorlichting om ervoor te zorgen dat je klacht niet erger wordt of later terugkomt.

55+ groep

Als je ouder wordt, wordt het eigenlijk steeds belangrijker om te bewegen. Maar je ziet het misschien niet zitten op een sportschool aan de apparaten te hangen en je vindt sociale contacten ook belangrijk. Speciaal voor deze doelgroep bieden wij, in een kleinschalige setting, een training aan waarbij een gezellige sfeer en plezier van bewegen voorop staat. Na een groepsgewijze warming up en enkele grondoefeningen op muziek, kan je nog enkele fitness oefeningen op apparaten doen die afgestemd zijn op jouw wensen en jouw doel. Zet jezelf in beweging!