Algemene fysiotherapie

Fysiotherapie is een vak dat nooit stilstaat. Wij maken gebruik van nieuwe inzichten uit wetenschap en onderzoek maar ook van onze ervaring. Elk mens is verschillend en elke klacht is uniek. Door goed in kaart te brengen welke factoren bij jou een rol spelen, kunnen we de behandeling nog beter vorm geven. Wij geloven erin dat we samen de klacht moeten aanpakken. 

Fysiotherapie

Zo’n 2,5 half miljoen mensen gaan jaarlijks naar de fysiotherapeut omdat ze klachten bij het bewegen ervaren, zich overvallen voelen door de stress die ze te verwerken krijgen, vocht vasthouden in een arm na een borstoperatie of een nieuwe heup of knie gekregen hebben. Kortom je balans tussen belasting en belastbaarheid is tijdelijk verstoord. Samen met jou gaan we op weg om die lichamelijke en/of geestelijke balans weer te herstellen. Zo kunnen we bijvoorbeeld het bewegingsapparaat versterken, het uithoudingsvermogen onderhouden of vergoten, lichaam(sdelen) ontspannen of ademhaling verbeteren door oefeningen te doen. We maken daarbij gebruik van hulpmiddelen als fitnessapparaten, een hometrainer, ballen, evenwichtstol, stokken enzovoort of we zetten massagetechnieken en/of apparaten in die door warmte en elektrische prikkels de doorbloeding stimuleren en pijn verminderen. Maar ook coachende gesprekken, adviezen en voorlichting om ervoor te zorgen dat je klacht niet erger wordt of later terugkomt.

Oedeemtherapie

Spanning of stuwing van de huid? een pijnlijk of tintelend gevoel? omvangtoename van een lichaamsdeel? Mogelijk is dit een uiting van vochtophoping (oedeem) in een deel van het lichaam. Het kan zijn dat er operatief een gezwel is weggehaald waarbij ook de lymfklieren uit de oksel of de lies zijn verwijderd. Maar het kan ook horen bij een aangeboren afwijking aan het lymfsysteem, een inwendige aandoening of ontstaan post-traumatisch en post-operatief. Om het overtollige vocht te verplaatsen en te verwijderen, kunnen verschillende technieken worden ingezet zoals diverse handgrepen/massagegrepen, zwachtels, lymftapen, oefeningen en/of ademtechnieken. Om de behaalde resultaten vast te houden, raden wij soms aan een elastische kous aan te laten meten. De firma Doove Venocare meet deze kousen desgewenst op locatie aan.